ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Χώρες Συνεργασίας - Αναπτυξιακή Βοήθεια


ΥΕΜΕΝΗ (ΧΩΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ)Ολοκληρωθέν έργο (2006): «Emergency Obstetric Care Project in Al Mahweet, Yemen». Η CyprusAid συνομολόγησε συμφωνία με την Υπηρεσία Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Γερμανίας «German Development Service (DED)», για την ανακαίνιση και εξοπλισμό δύο περιφερειακών και ενός κεντρικού κέντρου επείγουσας γυναικολογικής φροντίδας, καθώς επίσης και την εκπαίδευση μαιών στην περιοχή Al Mahweet της Υεμένης με σκοπό την αναβάθμιση της αναπαραγωγικής υγείας στην Υεμένη, μέσω της αύξησης της πρόσβασης των γυναικών σε υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας. Η συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Πρόγραμμα ανήλθε στις €171,000. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2007.

Φωτογραφίες από μερικές από τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί
μέσα στα πλαίσια του προγράμματος.Ολοκληρωθέν πρόγραμμα (2007): "United Nations World Food Programme (WFP) Country Programme for Yemen". Συνεισφορά στο «Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης των Ηνωμένων εθνών (WFP)» για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Country Programme 10435.0 – Yemen (2007-2011)». Η Κυπριακή συνεισφορά (€170,000) χρησιμοποιήθηκε για την αγορά δημητριακών και λαδιού και τη διάθεση τους σε μαθητές, ως κίνητρο προς τις οικογένειες τους ώστε να επιτρέψουν τη φοίτηση τους στο σχολείο. Τα σχολεία που είχαν επιλεγεί από το Διεθνή Οργανισμό για τη δραστηριότητα αυτή ήταν τα 67 σχολεία της περιοχής «Ammran». Η χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας αφορούσε τη σχολική περίοδο 2007-2008.


Φωτογραφίες από τη δράση του προγράμματος.Έργο σε εξέλιξη (2008-2012): “Support to Reproductive Health in Yemen”. Για την περίοδο 2008-2012 η CyprusAid έχει συνομολογήσει συνεργασία με την Κυβέρνηση της Ολλανδίας για την υλοποίηση αναπτυξιακού έργου στον τομέα της αναπαραγωγικής υγείας στην Υεμένη. Το έργο υλοποιείται από τη Διεθνή Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Marie Stopes International (MSI)» και έχει ως κύριο σκοπό την προώθηση της αναπαραγωγικής υγείας στην Υεμένη μέσω της αύξησης της πρόσβασης των γυναικών σε υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας. Η συνολική συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας στο έργο ανήλθε στις €1,175,293 (2008-2012).


Φωτογραφίες από τη δράση του προγράμματος.
Πίσω


_______________________________________________
© 2011 - 2022 Κυπριακή Δημοκρατία,
Γραφείο Προγραμματισμού
CyprusAid - Υπηρεσία Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας